Bananpandekager bliver ret ofte lavet herhjemme til morgenmad i weekenden. De er nemlig både super nemme og hurtige at bakse sammen, og så smager de sødt og lækkert uden at være usunde - altså indtil jeg overhælder dem med sirup efterfølgende.
Mos 2 bananer i en skål. Tilsæt 3 æg, 1,5 dl havregryn eller havremel, 1 tsk bagepulver og evt 1-2 spsk peanutbutter. Bland det hele godt - brug evt en stavblender. Hvis du vil have chokoladestykker i, hakkes ca. en halv plade mørk chokolade groft og blandes i. Steg nu pandekagerne i smør eller kokosolie på en pande. Opskriften her giver ca. seks styk, alt efter hvor store du laver dem.
Bananpandekager er virkelig nemme at lave glutenfrie, da du blot skal sørge for at bruge glutenfrie havregryn eller glutenfri havremel, som heldigvis kan købes i de fleste supermarkeder i dag. Derudover er opskriften også laktosefri, hvis du bare steger pandekagerne i kokosolie i stedet for i smør. Husk desuden at jo mere modne dine bananer er, jo sødere bliver pandekagerne (hvilket jo kun er et plus - am I right?).