glutenfrie

BANANPANDEKAGER

Bananpandekager bliver ret ofte lavet herhjemme til morgenmad i weekenden. De er nemlig både super nemme og hurtige at bakse sammen, og så smager de sødt og lækkert uden at være usunde - altså indtil jeg overhælder dem med sirup efterfølgende. 

INGREDIENSER

Til ca. seks styk.

 

  • 2 bananer

  • 3 æg

  • 1,5 dl glutenfrie havregryn eller havremel

  • 1 tsk bagepulver


  • 1-2 skefulde peanutbutter (kan undlades)

  • Ca. en halv plade mørk chokolade (kan undlades)

  • Smør eller kokosolie til stegning





FREMGANGSMÅDE

Mos 2 bananer i en skål. Tilsæt 3 æg, 1,5 dl havregryn eller havremel, 1 tsk bagepulver og evt 1-2 spsk peanutbutter. Bland det hele godt - brug evt en stavblender. Hvis du vil have chokoladestykker i, hakkes ca. en halv plade mørk chokolade groft og blandes i. Steg nu pandekagerne i smør eller kokosolie på en pande. Opskriften her giver ca. seks styk, alt efter hvor store du laver dem.


Gluten- og laktosefri bananpandekager

Bananpandekager er virkelig nemme at lave glutenfrie, da du blot skal sørge for at bruge glutenfrie havregryn eller glutenfri havremel, som heldigvis kan købes i de fleste supermarkeder i dag. Derudover er opskriften også laktosefri, hvis du bare steger pandekagerne i kokosolie i stedet for i smør. Husk desuden at jo mere modne dine bananer er, jo sødere bliver pandekagerne (hvilket jo kun er et plus - am I right?).