glutenfrie

BOLLER

Nybagte boller med tandsmør - haps! Der findes SÅ mange opskrifter på glutenfrie boller, og nu har jeg endelig fundet en der bare spiller. De er bløde, luftige og smagfulde, og gode med ost eller nutella, eller bare helt simple med smør. Velbekomme.

INGREDIENSER

Til ca. 12 boller

 

  • 50 g gær

  • 7,5 dl lunt vand 

  • 45 g FiberHUSK

  • 3 æg + et æg til pensling

  • 4 tsk sukker

  • 1,5 tsk salt

  • 450 g glutenfri mel - evt en blanding af forskellige meltyper (f.eks. havremel, boghvedemel og rismel)





    FREMGANGSMÅDE

    Smulder en pakke gær (50 g) i en skål og bland med 7,5 dl lunkent vand indtil gæren er opløst. Tilsæt 45 g FiberHUSK, 3 æg og 4 tsk sukker, og pisk det sammen i et par minutter - evt. på en røremaskine.


    Tilsæt herefter 1,5 tsk salt samt 450 g glutenfrit mel lidt af gangen og ælt det godt sammen i ca. 5 min - stor fordel at bruge en røremaskine her. Form herefter bollerne og læg på en bageplade med bagepapir - her er til ca. 2 plader. Dejen vil være ret klistret, så gør dine hænder våde, når du former dem. Lad bollerne hæve under et klæde i 0,5-1 time.


    Pensl herefter bollerne med et pisket æg og bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.