glutenfri

BROWNIE

Som barn bagte jeg denne brownie tit. Som i ret tit. For den er RET god! Dengang kunne jeg stadig tåle gluten, så den var ikke glutenfri. Men! jeg har langt om længe knækket koden til en glutenfri udgave, som smager præcis, som jeg husker den - lækker og chewie med store chokoladestykker. Værsgo!

INGREDIENSER

 

  • 2 æg

  • 250 g sukker

  • 125 g smør

  • 2 spsk kakao

  • 200 g glutenfri basis melmix (f.eks. den røde fra Finax)

  • 1 tsk bagepulver

  • 100 g mørk chokolade


FREMGANGSMÅDE

Pisk 2 æg sammen med 250 g sukker. Smelt 125 g smør og tilføj til blandingen. Pisk herefter 2 spsk kakao og 200 g mel i. Tilsæt dertil 1 tsk bagepulver. Hak til sidst chokoladen groft og bland stykkerne i dejen. 


Bag kagen i 30-35 minutter ved 200 grader (varmluft) i et ildfast fad smurt med smør eller med bagepapir i.
Det fad jeg bruger er ca. 20 x 30 cm.