glutenfri

GRANOLA

Sprød, smagful og lækker granola i en glutenfri version ristet i ovnen. 

Helt perfekt til at toppe din morgenskyr, yoghurt, smoothiebowl eller lign. Du kan nemt gange potionen op, så du har til endnu flere dage - det kan sagtens holde sig i længere tid. Opskriften her er til en fuld bageplade.



INGREDIENSER

 

  • 200 g. glutenfri havregryn

  • 150 g. blandede kerner eller nødder (f.eks. boghvedekerner, græskarkerner, mandler, solsikkefrø, osv.)
  • 50 g honning
  • 40 g smør eller kokosolie
  • Evt. kanel, kardemomme eller revet appelsinskal
  • Evt. tørrede bær, kakaonips, kokoschips,
    som blandes i til sidst.



FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 170 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Smelt 40 g smør eller kokosolie og 50 g honning i en gryde og bland det godt sammen med de tørre ingredienser i skålen. Fordel på bagepapir på en bradepande og bag i ovnen i 15-20 minutter. Rod gerne rundt i granolaen undervejs. Lad granolaen køle helt af på bagepapiret, når den er fin gylden og færdig i ovnen. Put den derefter i en lufttæt beholder og bland evt. tørrede bær, kakaonips eller kokoschips i. 


Nyd den sprøde granola på din skyr, koldskål eller som topping på din køleskabsgrød. 




Hjemmelavet müsli ristet i ovnen

Granola eller honningristet müsli - uanset hvad du kalder det, er denne opskrift på sprød müsli i ovnen både smagful, hurtig at lave, og så er den ret nem at lave glutenfri. Du skal blot huske at bruge glutenfri havregryn, hvilket man efterhånden kan købe i de fleste supermarkeder. Du kan sikkert sagtens riste din granola på en pande i stedet, men ved at bruge ovnen kan den nemt stå og passe sig selv, og så har du en færdiglavet müsli til de travle hverdagsmorgener.  



Glutenfri koldskålstopping

Du kan også bruge denne opskrift til at lave lækker, sprød koldskålstopping. Er der noget jeg er vild med om sommeren, så er det koldskål - men det er ikke altid lige nemt at finde glutenfri kammerjunker. Derfor er jeg blevet stor fan af at komme denne granola på min koldskål, og det fungerer overraskende godt!