glutenfrie

KØLESKABSGRØD

Køleskabsgrød er genialt, når det skal gå hurtigt. Det kræver dog lidt forberedelse. Heldigvis tager det kun få øjeblikke at smække ingredienserne til denne sammen, inden du går i seng om aftenen og voila: nem og lækker morgenmad dagen efter. 



Til to potioner

    INGREDIENSER

     

    • 100 g. glutenfri havregryn

    • 2 spsk chiafrø
    • 3 dl plantemælk (eller komælk)
    • 1 spsk hørfrø eller solsikkekerner (kan udelades)
    • En håndfuld frosne hindbær eller blåbær.



    FREMGANGSMÅDE

    Bland de tørre ting sammen. Tilsæt herefter 3 dl plantemælk og vend til sidst de frosne bær i. Stil grøden på køl i en bøtte eller et glas med låg natten over. 


    Opskriften giver to potioner grød, og den smager ekstra godt toppet med bananstykker og granola inden servering. 




    Hurtig og nem morgenmad

    Køleskabsgrød (også kaldet chiagrød) er den perfekte morgenmad til at tage med på farten eller blot som en lækker og mættende morgenmad derhjemme. Du kan variere med forskellige typer mælk (havremælk, kokosmælk, mandelmælk osv.), forskellige frosne eller friske bær, et drys vanilje, revet appelsinskal, hakkede mandler, alverdens topping, osv. Enjoy!