glutenfrit

KNÆKBRØD

Denne opskrift på glutenfrit knækbrød er både nem og hurtig og giver de lækreste, sprøde knækbrød, der både kan nydes med smør og ost, men også helt plain som en lækker lille snack.

INGREDIENSER

Til to bageplader.

 

  • 1 dl sesamfrø

  • 1 dl solsikkekerner

  • 0,5 dl hørfrø

  • 2 dl majsmel

  • 1 tsk salt

  • 4,5 dl kogende vand

    • 0,5 dl olie (f.eks. solsikkeolie)





    FREMGANGSMÅDE

    Rør 1 dl sesam, 1 dl solsikkefrø, 0,5 dl hørfrø, 2 dl majsmel og 1 tsk salt sammen i en skål. Bland herefter 4,5 dl kogende vand og 0,5 olie i. 


    Tag halvdelen af dejen og rul tyndt ud mellem to stykke bagepapir - gør det samme med den anden halvdel - og put på en bageplade. Bag i ovnen på 150 grader i 1 time. 




    Sprødt og lækkert, glutenfrit knækbrød


    Da jeg fik konstateret cøliaki tilbage i 2010, var glutenfrit knækbrød noget af det første, jeg mestrede at bage - måske fordi det ikke skal være luftigt, som ofte kan være tricky i glutenfri bagning. Disse er så sprøde og velsmagende, at selv folk som tåler gluten bliver vilde med dem. De er desuden både glutenfri OG laktosefri, så hvis du også holder dig fra laktose, kan det stadig være en opskrift for dig.