glutenfrie

FASTELAVNSBOLLER AF VANDBAKKELSER

Der er vist ingen tvivl om, at fastelavnsboller er ultra HYPEDE for tiden – hvilket man jo sagtens kan forstå! De findes i et utal af lækre former og smage, som man som glutenintolerant kun kan sukke langt efter..
Men så må man jo bage sine egne! Hermed endnu en glutenfri fastelavnsbolleopskrift (se min første her) – denne gang med vandbakkelser og fyld af vaniljeflødeskum og lemoncurd.

INGREDIENSER

Til 10 stykker

 

  • 85 g rismel
  • 40 g mandelmel
  • 1 tsk sukker
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • 2,5 dl vand
  • En knivspids salt

    FYLD
  • Fløde 
  • Vaniljesukker
  • Lemoncurd





    FREMGANGSMÅDE

    Smelt 100 g smør i en lille gryde sammen med 2,5 dl vand, og få det op at koge. Bland 90 g rismel, 40 g mandelmel, 1 tsk sukker i en skål og tilsæt det til gryden under piskning, indtil du har en sammenhængende dej. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af – put den evt. over i en skål.  

    Når dejen er kølet af, kan du piske æggene i et af gangen. Hvis dejen bliver for tynd og flyder ud, kan du tilføje lidt ekstra rismel. Kom dejen i en frysepose og sprøjt ti ligestore boller ud på en bageplade. Bag de glutenfrie vandbakkelser i ca. 35 minutter ved 180 grader varmluft, indtil de er gyldne på toppen. Åben IKKE ovnen de første 25 minutter, da vandbakkelserne kan falde sammen, hvis du gør dette. 

    Når de er kølet helt af, kan du skære dem over og fylde dem med dit yndlingsfyld – kun fantasien sætter grænsen! Jeg piskede flødeskum med vaniljesukker i og tilføjede en klat frisk, smagfuld lemoncurd. Jotak!

    NEMME GLUTENFRIE VANDBAKKELSER

    Lækre luftige glutenfrie vandbakkelser – faktisk er denne udgave min yndlings form for fastelavnsbolle. Nok fordi der er riiiigeligt med flødefyld – hvertfald når jeg laver dem. De er heldigvis også ret nemme at lave, så længe man ikke åbner op for ovnen, så vandbakkelserne falder sammen, inden de er bagt helt færdige! De er også super gode med cremefyld og syltetøj – igen, de kan laves i en masse forskellige udgaver.
    Slut desuden gerne af med et drys flormelis på toppen!

    Er du mere til de svenske semlor med marcipanfyld, så har jeg også en opskrift på dem her: 
    Opskrift på glutenfrie svenske semlor