Denne opskrift er hurtigt blevet min go-to. Den er nem, kræver få ingredienser og giver lækre, tynde pandekager, der er lige til at rulle sammen med dit yndlingsfyld.
Pisk eller stavblend 2 dl glutenfri mel, et drys salt, 3 dl mælk og 2 æg i en skål indtil der du har en jævn dej uden klumper. Tilsæt evt. lidt revet citronskal eller anden smagsgiver, hvis du synes - det kan også undlades. Steg pandekagerne i smør eller kokosolie på en pande.
Opskriften giver 6-7 pandekager, alt efter hvor store du laver dem.
Ingredienslisten til denne opskrift er kort og indeholder noget, de fleste alligevel har i skabene, og så virker den med de fleste meltyper - super win, hvis man som mig er ret glad for pandekager, og ofte spontant har lyst til pandekager som morgenmad i weekenden. Boghvede er også f.eks. også ret lækkert!
Jeg har desuden undladt at putte sukker i opskriften, som mange ofte kommer i. Det kan man selvfølgelig bare tilføje, hvis man vil. Jeg putter ofte nogle søde sager ala marmelade eller sirup ovenpå pandekagerne, så synes ikke det mangler.
Som sagt kan du sagtens vælge at bruge en anden meltype end havremel. Jeg synes dog, det giver en dejlig smag, og hvis ikke jeg har havremel i forvejen, har jeg altid glutenfrie havregryn på lager, som hurtigt kan blendes til mel. Du kan også sagtens bruge melblandinger a la Rød Finax, Nettos glutenfrie basis melblanding eller f.eks. mikse flere af de meltyper, du har liggende.