glutenfrie

VAFLER

Sprøde og bløde. Perfekte til weekendens morgenmad. Denne opskrift kan bruges til både at lave hjerteformede vafler eller til at lave belgiske vafler - begge udgaver bliver helt fantastiske. 

INGREDIENSER

Til ca. 10 vafler

 

  • 150 g smør

  • 250 g glutenfrit havremel

  • 100 g boghvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 100 g sukker

  • 2 æg

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 5 dl mælk


FREMGANGSMÅDE

Sæt 150 g. smør til at smelte i en gryde. Rør 100 g. sukker sammen med 2 æg og 2 tsk vanilijesukker. Bland det smeltede smør sammen med 5 dl mælk og bland det herefter i ægge-sukker-blandingen. Bland havremel og boghvedemel (350 g. i alt) sammen med 2 tsk bagepulver. Rør melet i ægge-sukker-blandingen lidt ad gangen indtil det hele er samlet og uden klumper.


Lad dejen hvile i ca. 15 minutter. 


Smør et vaffeljern med smør og lav dine vafler. Du kan både bruge det til både hjertevafler eller belgiske vafler. Der er ca. til 10 gange vafler alt efter hvor meget du putter i. 


Spis med dit yndlingsfyld på - f.eks. flormelis, marmelade eller sirup og friske bær.